Gimnaziu

Banii promiși profesorilor pentru orele remediale vor fi impozitați

Suma de 100 de lei primiți de un profesor care face cursuri de recuperare cu elevii, pentru o oră, cunoscute în Educație sub denumirea de “ore remediale”, ar urma să fie impozitați, potrivit declarației ministrului Sorin Cîmpeanu.

Acesta a spus că este vorba despre o sumă brută. Este pentru prima dată când ministrul anunță că banii pe care i-a anunțat pentru plata orelor remediale vor fi impozitați.

Declarațiile au fost făcute într-o emisiune a Antenei 3, la care a participat ministrul.

Ministrul Educației a completat o întrebare a moderatorului, legată de orele remediale:

Moderator: “Se organizează ore remediale vreme de 16 săptămâni, pentru care profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei pe oră…

Sorin Cîmpeanu: Brut! (…) Deci intenționăm să alocăm 144 de milioane din fonduri europene pentru învățământul primar și gimnazial, la care să se adauge 96 de milioane de lei din programul ROSE, Romanian Secondary Education, un proiect al Guvernului României împreună cu Banca Mondială, în total 240 de milioane de lei”.

Un calcul pe sumele prezentate de ministrul Cîmpeanu arată că un profesor ar urma să primească 100 de lei pe oră brut, adică 500 de lei pe săptămână, în medie, respectiv 2.000 de lei pe lună, brut.

Bugetul anunțat de ministru, de 240 de milioane de lei, ar fi suficient pentru exact 30.000 de profesori, din care 18.000 de gimnaziu și învățământ primar și 12.000 de la liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.