Eveniment Universitate

Bibliotecă virtuală pentru studenţii Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii din Bucureşti

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti a lansat biblioteca virtuală. Profesorii şi studenţii primesc, astfel, acces la bibliografia de examen în format digital. Ei vor avea nevoie de contul instituţional de utilizator şi de un permis eliberat de Biblioteca Centrală Universitară. Reprezentanţii FJSC susţin că, treptat, colecţiile bibliotecii virtuale vor fi completate cu toate documentele.

,,Biblioteca virtuală a FJSC reprezintă o etapă firească a procesului de modernizare a învăţământului universitar. Actuala criză trebuie privită şi ca o oportunitate de reducere a birocraţiei în facultate, în contextul pandemiei, când activitatea de predare şi evaluare a trecut în online. Înscrierea la examenele de admitere şi de finalizare a studiilor se realizează fără cozi şi fără dosare cu şină, am eliminat ştampila din dosarul de practică profesională a studenţilor, iar acum, profesorii şi studenţii FJSC au acces la bibliografia de examen în mediul digital. Salut efortul colegilor IT ai Universităţii din Bucureşti! Mulţumesc Bibliotecii Centrale Universitare ,,Carol I” şi bibliotecarelor facultăţii pentru implementarea într-un timp scurt a acestui proiect ambiţios. Studenţii FJSC au acces de la distanţă la instrumente bibliografice necesare pentru dezvoltarea lor profesională ca viitori jurnalişti şi specialişti în comunicare”. – conf. univ. dr. Antonio MOMOC, decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării

„Considerăm că această inițiativă vine într-un moment salutar și suntem convinși că acest demers va completa fericit proiectele de digitalizare derulate de Biblioteca Centrală Universitară ,,Carol I” – conf. univ. dr. Mireille-Carmen RĂDOI, directorul general al B.C.U.

În primele zile de la lansare, biblioteca digitală a fost accesată de peste 140 de utilizatori unici, care au efectuat mai mult de 1.650 de vizite pe site. Detalii tehnice suplimentare referitoare la accesul pe platforma bibliotecii digitale se găsesc pe site-ul FJSC, pe pagina de Facebook a Facultății, precum și pe pagina de Facebook a Bibliotecii FJSC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.