Eveniment Știri generale

Seara Palatului Elisabeta dedicată Educaţiei

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a găzduit, miercuri, Seara Palatului Elisabeta dedicată Educației. La eveniment, care s-a desfăşurat exclusiv online, au luat parte șase instituții și organizații cu Înalt Patronaj Regal. Majestatea Sa Margareta a reamintit că Serile Palatului Elisabeta au debutat în 2002. De atunci, Familia Regală a găzduit aceste întâlniri an de an.

,,Serile s-au bucurat adesea de prezenţa Regelui Mihai şi a Reginei Ana. Ele au fost dedicate unor instituţii, organizaţii, comunităţi locale, domenii de activitate sau unor personalităţi care contribuie în mod eminent la dezvoltarea românească. Începând din anul 2005, Serile Palatului Elisabeta au inclus serile regionale, pentru a aduce în prim-plan aspiraţiile unor oraşe sau judeţe ale ţării. Ne bucurăm foarte mult că putem să ne întâlnim astă-seară chiar în aceste condiţii”, a transmis Majestatea Sa.

,,Am ales şase organizaţii şi instituţii care au Înaltul nostru patronaj de un număr impresionant de ani. Dar am mai vrut ceva, să nu ne suprapunem peste munca de zi cu zi a profesorilor şi a elevilor din şcolile româneşti, ci să încercăm să aducem în prim-planul societăţii eforturi care sunt în complementaritate cu şcoala”, a transmis Alteţa Sa Regală principele Radu.

În cadrul evenimentului, reprezentanţi ai Transylvania College, Asociaţiei Studenţilor Economişti din România, Liceului Academic de Arte Plastice ,,Igor Vieru” din Chişinău, ai Concursului Basmele Reginei Maria, ai Concursurilor Cangurul şi ai The Duke of Edinburgh’s International Award Romania au împărtăşit experienţa proprie în domeniul educaţiei.

Sursa foto / video: romaniaregala.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *