Gimnaziu Învățământ primar Liceu

Elevii care revin la şcoală vor primi măşti. Învăţământul preuniversitar are un stoc de 37 de milioane de măști

Elevii care îşi reiau cursurile în format fizic vor primi măşti de protecţie. Ministerul Educaţiei are un stoc de 37 de milioane de măşti. Mesajul a fost transmis de ministrul Sorin Cîmpeanu, în cadrul sesiunii online organizate vineri de Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Ministerul Sănătății si Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea.

,,Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia.” – Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

Ministrul a mai precizat că îşi doreşte ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea. Revenirea elevilor la şcoală se va decide pe 2 februarie. Sorin Câmpeanu a explicat că, în situaţia în care există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă, învăţământul se va desfăşura atât fizic, cât şi online.

„Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale”, a explicat ministrul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.