Sănătate Știri generale

Valeriu Gheorghiţă: Prin infecție naturală nu rezolvăm această pandemie. Prin vaccinare, da

,,Prin infecție naturală nu rezolvăm această pandemie. Prin vaccinare, da”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. A răspuns astfel la întrebarea unui cadru didactic, în cadrul webinarului LIVE organizat de Ministerul Educaţiei.

,,Ținând cont de durata estimată a răspunsului imun după vaccinarea Covid-19 se estimează, și avem deja date la aproape șase luni, cred că acest răspuns imun va fi cu siguranță mai lung decât după boala naturală. Vom vedea pe măsură ce datele devin disponibile și pe măsură ce timpul trece, cât timp va dura acest tip de răspuns imun, dar categoric trebuie să ținem cont că prin infecție naturală nu rezolvăm această pandemie. Așa cum am prezentat în slide-urile anterioare, dacă lăsăm infecția să se disemineze în rândul populației, consecințele sunt dramatice. Prin vaccinare blocăm, împiedicăm apariția bolii, reducem circulația virusului și ca atare reușim să controlăm această pandemie.” – Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2

Colonelul Valeriu Gheorghiţă a prezentat şi datele la zi privind vaccinarea. 459.000 de persoane au fost vaccinate cu prima doză și peste 75.000 au încheiat schema completă de vaccinare, rezultând un total de peste 530.000 de români vaccinaţi în mai puţin de o lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.