Știri generale

Elevii află dacă revin la şcoală din 8 februarie

Decizia finală privind redeschiderea şcolilor începând cu 8 februarie este aşteptată, marţi, după o nouă evaluare a situaţiei epidemiologice. Se vor lua în calcul datele referitoare la pandemie, răspândirea noii tulpini de coronavirus şi progresul în vaccinarea angajaţilor din învăţământ.

Decizia privind revenirea elevilor în bănci va fi luată de preşedintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîţu, miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, Sorin Cîmpeanu şi Vlad Voiculescu, şi o serie de specialişti din sistemul sanitar. Vor fi analizate toate datele privind evoluţia pandemiei şi stadiul vaccinării. O eventuală redeschidere a şcolilor ar urma să fie descentralizată la nivelul fiecărei localităţi, în funcţie de incidenţa cumulată.

Scenariul verde – toţi elevii revin la clase. Se întâmplă în localităţile unde rata infectării din ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie.
Scenariul galben – participă fizic la ore copiii de grădiniţă, cei din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale, VIII şi XII. Se aplică în localităţile unde rata infectării este cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie.
Scenariul roşu – cursurile fizice se vor face doar cu copiii de grădiniţă şi din ciclul primar. Este valabil pentru localităţile unde rata de infectare va depăşi 3 la mie.
La o rată de peste 6 la mie, localitatea intră în carantină, iar elevii revin exclusiv la cursurile online.

În prezent, cele mai multe judeţe se află în scenariul verde, cu o rată de infectare de sub 1,5 la mie. Există însă localităţi unde numărul infectărilor se menţine mare. Singurul judeţ în scenariul roşu este, potrivit datelor de luni, Timiş, cu o rată de infectare de 3,18 la mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.