Știri generale

Se schimbă structura anului şcolar. Primul semestru se va încheia înainte de Crăciun. Elevii vor avea o vacanţă mai mare între semestre

Anul şcolar viitor ar putea începe la 13 septembrie, a anunţat ministrul Educaţiei, la Digi 24. Sorin Cîmpeanu susţine că primul semestru se va încheia înainte de vacanţa de Crăciun. Astfel, vacanţa intersemestrială din februarie va fi comasată cu vacanţa de iarnă.

,,Sunt optimist. Am lucrat la structura calendarului anului școlar 2021-2022. Îl văd cu un început de școală în luna septembrie, n-o să spun dacă în prima sau în a doua zi de luni a lunii septembrie, probabil că în a doua zi de luni a lunii septembrie, cu derulare cu prezență fizică, cu un prim semestru care să se încheie înainte de sărbătorile de Crăciun.

Nu am înțeles exact care este sensul să faci ore până de Crăciun, să intri în vacanță de Crăciun și de Anul Nou, după care să revii la școală și să încerci să-ți aduci aminte ce ai învățat înainte de Crăciun și să iei note, după care să intri într-o altă vacanță. Ne gândim la o structură în care să se încheie semestrul I înainte de Crăciun: s-a predat, s-a învățat, s-a evaluat, copiii pleacă liniștiți în vacanță, profesorii de asemenea pot pleca fără griji în vacanță, care să fie mai lungă cu o săptămână, după care să înceapă semestrul II.” – Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

Întrebat dacă în noua structură va dispărea vacanţa intersemestrială, ministrul a precizat că ea va fi comasată cu vacanţa de iarnă.

Foto: captură Digi 24

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *