Sănătate Știri generale

SOCIAL | Începe construcţia Spitalului Modular ATI de la Piatra Neamţ. Proiectul de aproximativ două milioane de euro este iniţiat de Asociaţia ,,Dăruieşte Viaţă”

Fundaţia Spitalului Modular de la Piatra Neamţ se toarnă la mai puţin de trei luni de la incendiul care a distrus secţia ATI a Spitalului Judeţean. Unitatea medicală va avea o suprafaţă de 850 de metri pătraţi şi va funcţiona, la început, în regim de terapie intensivă. Echiparea spitalului va rămâne în sarcina autorităţilor.

,,Montarea efectivă va dura, probabil, trei luni. Vom avea un spital care va avea tot ce trebuie, astfel încât pacienții să poată fi tratați în siguranță și la standardele din acest secol. Vom avea o centrală de tratare a aerului, sistem de prevenție a incendiilor cu alarmare. Statul român va trebui să echipeze acest spital pentru că, totuși, noi suntem doar un ONG și nu avem posibilitatea să cumpărăm toate echipamentele. Cu spitalul din Piatra Neamț chiar am discutat ce se va întâmpla cu el. Vor să facă renovarea rând pe rând a secțiilor și nu vor avea unde să le mute. Iar acesta va fi o secție de rezervă.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Asociaţia ,,Dăruieşte viaţă”

Spitalul Modular ATI Piatra Neamţ va avea 18 paturi, grupate în 3 saloane, şi o rezervă de tip izolator. Vor mai exista spaţii dedicate echipei medicale şi pacienţilor. Se pot face în continuare donaţii pentru acest spital, în contul Asociaţiei ,,Dăruieşte viaţă”, cu un sms cu textul NEAMT la numărul 8826 sau pe site-ul asociaţiei, la secţiunea dedicată proiectului.

foto: facebook.com / Oana Gheorghiu

La jumătatea lunii noiembrie, secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Piatra Neamţ, unde erau trataţi pacienţii cu COVID-19, a ars aproape în totalitate. În incendiu au murit 10 persoane şi au fost rănite alte patru, printre care şi doi medici.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *