Uncategorized

Vaccinul AstraZeneca, recomandat persoanelor cu vârsta între 18 şi 55 de ani. Ministrul Educaţiei cere vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ cu AstraZeneca

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a spus, miercuri seară, că vaccinul AstraZeneca va avea ca indicație, cel mai probabil, grupa de vârstă 18-55 de ani. Marţi, ministrul Sorin Cîmpeanu recomanda vaccinarea prioritară a angajaţilor din învăţământ cu cel mai nou vaccin împotriva COVID-19 aprobat de Agenția Europeană a Medicamentelor.

,,În luna februarie urmează să primim tranşele de vaccin alocate de la AstraZeneca. Pentru luna februarie, avem alocate aproximativ 800.000 de doze şi diferenţa până la 1.300.000 în luna martie. Din acest punct de vedere, din 15 februarie, vor fi deschise pentru vaccinare un număr de circa 180 de cabinete de vaccinare la nivel naţional, cu distribuţie judeţeană în funcţie de numărul persoanelor din fiecare judeţ”.

Valeriu Gheorghiţă, b1TV

Marţi, şi ministrul Educaţiei a vorbit despre vaccinul de la AstraZeneca. Sorin Cîmpeanu şi-a exprimat atunci speranţa că cel mai noi vaccin aprobat în UE va putea fi folosit pentru vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ.

,,Am primit acest accept, este deja un lucru clar. Este un angajament de proritate sistemică acordată personalului din învățământ, peste cei 117.000 de angajați din sistemul de învățământ deja programați, dintre care 27.000 s-au vaccinat deja. Va veni această prioritate de sistem de îndată ce va putea fi gestionat factorul limitativ, valabil în România și în orice stat din această lume, numit numărul dozelor de vaccin. Odată cu intrarea noului vaccin Astra Zeneca, avem speranța că vom putea să organizăm o vaccinare prioritară, conform importanței pe care o acordăm școlii”.

Sorin Cîmpeanu, Pro TV

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca a aprobat recent de Agenţia Europeană a Medicamentului, pentru a fi utilizat în statele membre ale Uniunii Europene pentru vaccinarea persoanelor peste 18 ani. În UE mai sunt aprobate vaccinurile de la Pfizer/BioNTech și Moderna. Uniunea Europeană a comandat până la 400 de milioane de doze din vaccinul produs de AstraZeneca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.