Sănătate Știri generale

DOCUMENT | A fost publicat formularul de consimţământ al părinţilor pentru testarea antigen a copiilor în şcoli. Puteţi descărca documentul şi de pe roeducatia.ro

Ministerul Sănătății a publicat formularul prin care părinţii îşi exprimă consimțământul pentru testarea antigen a copiilor la școală. Acordul este valabil în situaţia apariţiei unui caz confirmat de infectare cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă. Ministerul le recomandă părinților să ducă la şcoală acordul completat şi semnat, încă din prima zi.

,,Pentru copiii care au simptome, după aplicarea izolării, se face testarea. Atunci când un copil e testat pozitiv, apoi urmează ancheta epidemiologică condusă de DPS. Înseamnă că acei colegi care au interacţionat cu copilul testat pozitiv vor trebui testaţi dacă există un consimţământ al părintelui. Dacă nu există, se va lua legătura cu medicul de familie. E important ca datele de contact să fie actualizate.”, a transmis ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în timpul conferinţei comune cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Descărcaţi de aici documentul emis de Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.