Gimnaziu Învățământ primar Liceu

Cîmpeanu: Vor fi 2.400.000 de ore remediale, care nu vor putea fi susţinute tot online

Ministrul Educaţiei anunţă un număr de 2.400.000 de ore remediale. Acestea vor fi repartizate de conducerile şcolilor, în baza analizelor făcute de profesori, şi vor fi susţinute în format fizic. Sorin Cîmpeanu a spus, la Digi 24, că au fost cadre didactice care ar fi dorit recuperarea tot online.

,,Au fost unele semnale de cadre didactice care se gândesc să facă online orele pentru a recupera ceea ce s-a predat online, ceea ce este un nonsens. Dacă ai pierdut din cauză că s-a predat online, nu poţi să încerci să recuperezi tot prin predare online.”, a precizat ministrul, cu referire la modul în care se vor susţine orele remediale.

Ce prevede ordonanţa de urgenţă pentru orele remediale, publicată vineri în Monitorul Oficial

,,Avem raportări cu privire la numărul elevilor aflaţi în situaţie de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru. Avem raportări cu privire la numărul de elevi pe fiecare şcoală care au declarat că au avut dificultăţi în derularea procesului de învăţare online. Avem, de asemenea o situaţie a celor care au corigenţe şi care evident necesită şi ei ore de pregătire remedială. Toate aceste grupuri de elevi care au nevoie de acţiuni remediale vor fi integrate, se va constitui un buget la nivelul fiecărei şcoli în funcţie de numărul elevilor aflaţi în situaţia de a avea nevoie de ore remediale, iar odată constituit bugetul la nivelul fiecărei şcoli, separat învăţământ primar şi gimnazial de învăţământul liceal, pe baza acestui buget, fiecare conducere a şcolii va repartiza în funcţie de evaluările pe care fiecare cadru didactic le face cu privire la pierderile suferite de elevi pe parcursul procesului de predare online şi cu privire la estimarea numărului de ore remediale necesare, se va pune pe de-o parte bugetul existent la dispoziţia şcolii, pe partea cealaltă nevoile de ore remediale. Ţine de managementul fiecărei şcoli să îşi împartă acest buget.” a explicat ministrul, la Digi 24.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *