Știri generale

Bugetarii ar putea rămâne fără voucherele de vacanţă

Prim-ministrul Florin Cîţu le-a transmis liderilor PNL, în şedinţa Biroului Executiv, că ia în calcul să nu mai acorde anul acesta vouchere de vacanţă bugetarilor. Măsura ar fi utilă pentru ca ţara noastră să se încadreze în deficitul bugetar de 7%. Angajaţii de la stat vor putea să folosească tichetele neutilizate din 2019 şi 2020, după cum a mai precizat premierul.

Guvernul are în calcul mai multe scenarii privind suspendarea în acest an a voucherelor, potrivit unor surse participante la şedinţă, citate de g4media.ro. Fie vor fi eliminate pentru toți angajații din sistemul public, fie doar pentru salariații din administrația centrală. În a doua variantă, la nivel local, fiecare instituție ar urma să decidă în funcție de propriul buget. Impactul bugetar estimat în acest an este de aproximativ 1,73 miliarde de lei.

Înainte de ședința Biroului Executiv, Florin Cîțu a spus că legea bugetului este gata şi va fi făcută publică marţi sau miercuri dimineaţă cel târziu. Premierul a precizat că ţinta de deficit rămâne asumată la 7 – 7,1%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.