Știri generale

Formularul prin care părinţii îşi pot da acordul să fie testat copilul la şcoală a fost modificat. Îl puteţi descărca şi de pe roeducatia.ro

Ministerul Sănătăţii a modificat formularul de consimţământ pentru testarea rapidă a copiilor în şcoli. Documentul conţine şi un acord pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. În formular sunt trecute şi detalii despre modul în care se realizează testarea.

Ministerul Sănătăţii a publicat documentul duminică seara, la ora 23:00. Formularul prevede ca părintele să-şi poată exprima acordul pentru testarea antigen rapidă a elevului. Procedura se poate realiza fie în prezenţa părintelui, fie în lipsă.

Noul document conţine, în aceeaşi pagină, o declaraţie de prelucrare a datelor cu caracter personal. Au fost introduse, de asemenea, detalii legate de modul în care se va realiza testarea copiilor.

,,Procedura de utilizare a testelor rapide de diagnostic antigen pentru COVID-19 constă în recoltarea unui exudat nazal cu ajutorul unui tampon steril, urmată de descărcarea tamponului într-un mediu lichid furnizat de către producătorul testului și ulterior impregnarea pe o casetă de testare. Rezultatul testării este disponibil în 15 minute. Recoltarea se face de către personal medical, instruit„.

Testarea rapidă în şcoală se poate face atunci când un elev prezintă simptome specifice de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sau devine contact al unui elev sau angajat al unităţii de învăţământ, care este confirmat.

Formularul de consimţământ nu este obligatoriu. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că documentul va putea fi folosit doar în situaţia în care apar cazuri în şcoală. La apariţia primei variante a formularului, Ministerul Sănătăţii le recomandase părinţilor să îl semneze şi să-l ducă la şcoală din prima zi, însă această variantă a fost anulată de clarificările ministrului Educaţiei şi premierului Florin Cîţu.

Puteţi descărcat şi printa documentul în format pdf:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.