Grădiniță Învățământ primar Pregătitoare Știri generale

Doar una din cinci şcoli are cabinet medical. Ce spune ministrul Educaţiei despre decizia a se face cursuri fizice la grădiniţe şi ciclul primar, chiar şi în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei a spus, la Aleph News, că doar 18% dintre şcoli au cabinete medicale. Mai mult, aceste unităţi de învăţământ nici nu au în permanenţă medic, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

,,Doar 18% dintre școli au cabinete medicale și sunt foarte mulți medici care lucrează o zi sau două într-o școală. Au cabinet medical, dar nu au în permanență un medic acolo. În cele 18%, decizia în plan medical se ia acolo. În celelalte, decizia o ia DSP.„, a spus Sorin Cîmpeanu.

În ce condiţii se poate închide o şcoală

,,Pentru grădiniță și învățământ primar, la apariția unui caz confirmat, se suspendă activitatea 14 zile pentru grupa sau clasa respectivă. Pentru gimnaziu și liceu, după primul caz, se efectuează ancheta epidemiologică și se ia decizia. Dacă în acea clasă apare și un al doilea caz confirmat, se suspendă pentru 14 zile. Se închide clasa.

Dacă se închid trei clase dintr-o școală cu patru clase, este o mare problemă. Dacă se închid două sau trei clase dintr-o şcoală cu 50, situația este diferită. Depinde de contextul în care se găsește școala. Poate fi un caz al unui cadru didactic care interacționează cu mai multe clase.

Școlile aflate în scenariul verde se deschid în totalitate. Există și scoli care, deși sunt în scenariul verde, din cauza unor probleme de infrastructură, nu au apă și / sau căldură sau au probleme de asigurare a distanțării fizice, acele scoli vor trece în online.”, a explicat ministrul Educaţiei.

De ce se ţin cursuri fizice în grădiniţe şi ciclul primar chiar şi în scenariul roşu

,,Eu am fost astăzi (n. red. – 8 februarie) în mai multe grădinițe, am văzut bucuriile bucuria copiilor. Cum să te joci online cu ei online? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online. De aceea am prioritizat grădinițele și învățământul primar. În Europa, din cele 27 de state, în momentul acesta, doar trei state nu au deschis grădinițele și învățământul primar, toți au redeschis sau unii nu au închis deloc. (…) Și până la proba contrarie cei mici sunt mai puțin vulnerabili.„, a mai spus ministrul Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.