Învățământ

BREAKING LIVE | Mai multe cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în şcoli din Bucureşti şi din ţară. Deciziile Ministerului Educaţiei

Un copil de la Şcoala nr. 172 Sfântul Andrei din Capitală este primul elev confirmat cu noul coronavirus după redeschiderea şcolilor. Alte cazuri au fost raportate de inspectorate, după ce ministrul Educaţiei a cerut o raportare la nivel naţional.

UPDATE 14:20 – Autorităţile din Alba au raportat 25 de cazuri de COVID-19 înregistrate în rândul elevilor şi personalului din învăţământ. Nouă sunt elevi ai Colegiului Militar din Alba Iulia, iar 16 sunt cadre didactice şi personal auxiliar.

UPDATE 14:00 – Încă două cazuri au fost depistate în Bucureşti, în sectorul 2. Este vorba despre un elev de clasa a III-a şi unul de la pregătitoare, din şcoala gimnazială nr. 56.

UPDATE 13:55 – Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le-a recomandat părinţilor să verifice cu atenţie starea de sănătate a copiilor atunci când îi duc la şcoală. Cîmpeanu a precizat că, până la finalul zilei, Ministerul va transmite o situaţie exactă a cazurilor de infectare înregistrate în unităţile şcolare. ,,Până atunci, luând în considerare perioada de incubaţie, cred că suntem cu toţii de acord că apariţia acestor cazuri nu are ca sursă infectarea în cadrul şcolii”, a mai explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

UPDATE 13:40 – O elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Botoşani a fost testată pozitiv cu noul coronavirus. Alţi opt elevi şi şase angajaţi din învăţământ, din judeţul Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19 după redeschiderea şcolilor.

UPDATE 13:30 – Autorităţile sanitare din Dolj au raportat un elev, un student şi un cadru didactic, confirmaţi cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore.

UPDATE: 13:20 – Inspectoratul şcolar din Cluj a transmis că, în judeţ, sunt 30 de persoane, angajaţi în unităţi de învăţământ, care se află acasă sau în izolare. Aceştia au fost confirmaţi cu noul coronavirus sau sunt contacţi direcţi. În plus, sunt 17 clase şi grupe pentru care s-a luat decizia suspendării cursurilor fizice.

UPDATE 12:00 – Alte patru cazuri au fost depistate în școlile din București. Este vorba despre trei elevi și un profesor de la școli de pe raza sectorului 4.

UPDATE 10:00 – Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare să comunice de urgenţă numărul de cazuri de infectare confirmate în rândul elevilor şi personalului medical, precum şi numărul claselor suspendate ca urmare a cazurilor confirmate.

Eleva face parte dintr-o clasă cu 28 de elevi. Luni, la redeschiderea şcolilor, au venit la cursuri 26 de copii. Fetiţa a stat două ore la şcoală. Deoarece nu s-a simţit bine, au fost chemaţi părinţii, care au luat-o acasă.

Eleva a fost confirmată în urma unui test rapid antigen, însă testarea nu a fost făcută în unitatea de învăţământ. Colegii săi au fost anunţaţi să nu mai vină la şcoală, iar cursurile fizice au fost suspendate pentru 14 zile. Toţi copiii din clasa respectivă vor fi testaţi.

Potrivit primelor informaţii, eleva are în familie un alt caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ştire în curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.