Învățământ Știri generale

Iohannis: Situația din școli este bună

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat mulțumit de felul cum s-a organizat redeschiderea școlilor. Mesajul său a venit în ziua în care au fost confirmate mai multe cazuri de infectare în rândul elevilor și personalului din învățământ din mai multe județe.

,,Ne-am uitat la şcolile din România care s-au redeschis fizic pentru copii în semestrul II şi pot să vă spun că situaţia este bună. Sunt peste 10.000 de şcoli care funcţionează fizic cu elevii prezenţi în şcoală. Sunt peste 6.000 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul galben, asta însemnând că o parte semnificativă dintre copiii merg fizic la şcoală, dar unii rămân în sistemul online. Summa summarum – peste două milioane de elevi au reînceput fizic şcoala de luni, 8 februarie, asta reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalţi care au rămas în online îşi continuă studiile în această formă. Cu toţii ne dorim ca localităţile care sunt în scenarii galben şi roşu sau unele chiar carantinate să aibă o evoluţie pozitivă şi să iasă din aceste scenarii trecând în scenariul verde”, a spus preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a subliniat nevoia de cooperare din partea tuturor persoanelor implicate în sistemul de învățământ. Astfel, respectând regulile și restricțiile impuse, se poate diminua semnificativ înmulțirea cazurilor de COVID-19.

,,Trebuie să fim realişti, pandemia nu s-a terminat. Chiar dacă din fericire s-au adoptat măsuri restrictive care au permis să se reducă succesiv numărul de bolnavi, de noi infectări, nu putem, din păcate, să spunem că am scăpat de pandemie. În continuare este extrem de important să respectăm restricţiile impuse, să fim responsabili şi acum chiar avem un motiv foarte serios în plus, sunt copiii din România cărora trebuie să le oferim şcoală în format fizic. Cu cât mai bine respectăm restricţiile, cu atât mai puţine cazuri de noi îmbolnăviri vom avea şi cu atât mai bine se va desfăşura şi şcoala în format fizic”, a afirmat Iohannis.

Președintele a vorbit și despre importanța finanțării sistemului educațional și despre zonele care necesiță investiții urgente pentru a face școala românească mai bună. A menționat digitalizarea și nevoia de dotare și de modernizare a unităților de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.