Gimnaziu Învățământ Liceu Știri generale

BACĂU | Campanie antidrog în școli

Se lansează o nouă ediţie a concursului ,,Mesajul meu antidrog”, la nivelul şcolilor din judeţul Bacău. Programul este coordonat de Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău.

Concursul se desfăşoară în perioada februarie – aprilie 2021, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar din judeţul Bacău. În acest an școlar, programul „Mesajul meu antidrog” este organizat pe următoarele secţiuni:
1) film de scurt-metraj și spot video;
2) arte vizuale – grafică, pictură și fotografie;
3) eseu literar.

Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului şi claritatea limbajului.

Scopurile proiectului sunt menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri şi reducerea cazurilor de noi consumatori în învăţământul preuniversitar. Obiectivul general este dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă pentru elevii de gimnaziu şi liceu, prin implicarea în activităţi artistice, ca alternativă la consumul de tutun, alcool şi droguri.

„Mesajul meu antidrog” reprezintă un proiect de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog, un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile de învăţământ şi un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ, contribuind, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoase în rândul acestui segment de populaţie.

Partenerii în proiect ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău sunt Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bacău şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret.

La faza naţională a concursului „Mesajul meu antidrog”, ediția anterioară 2019-2020, elevul Gabriel Flavius Octavian Docan, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Bacău, a obţinut locul I la secţiunea eseu.

Foto: Agenţia Naţională Antidrog / VRÂNCEANU BIANCA, Şcoala Gimnazială ,,Ştefan Luchian”, Moineşti, judeţul Bacău (locul I, 2013)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.