Învățământ Știri generale Universitate

IAȘI | Universitatea „Al. I. Cuza”, între primele trei universități românești în clasamentul QS World University Rankings 2021

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se poziționează între primele trei universități din România, în ediția 2021 a clasamentului QS World University Rankings. La nivel mondial, UAIC ocupă locul 1.005, fiind una dintre cele șapte instituții de învățământ superior românești prezente în clasamentul realizat de QS Top Universities.

În elaborarea clasamentului s-a aplicat o metodologie bazată pe șase indicatori de performanță cu ponderi diferite în rezultatul final:
– reputația academică (40%);
– raportul dintre numărul de studenți și numărul de cadre didactice (20%);
– numărul de citări în publicații științifice internaționale ale cadrelor didactice și cercetătorilor (20%);
– reputația în rândul angajatorilor (10%);
– proporția cadrelor didactice internaționale (5%);
– proporția de studenți internaționali din Universitate (5%).

Au fost analizate peste 100.000 de răspunsuri ale membrilor comunității academice internaționale cu privire la activitatea de cercetare științifică și peste 50.000 de răspunsuri ale angajatorilor din întreaga lume cu privire la absolvenții instituțiilor de învățământ superior evaluate. De asemenea, QS a luat în calcul aproape 138 de milioane de citări (2014-2019) din peste 18,5 milioane de lucrări științifice (2014-2018).

Massachusetts Institute of Technology (MIT) este universitatea care ocupă primul loc mondial în ediția 2021 a QS World University Rankings. University of Oxford este instituția de învățământ superior cel mai bine clasată la nivel european, ocupând locul 5 în lume.

Clasamentul complet poate fi consultat aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.