Învățământ Sănătate Știri generale

Începe vaccinarea cu AstraZeneca, al treilea vaccin anti-COVID-19 ajuns în România. Ministrul Educaţiei a cerut prioritate la acest ser pentru angajaţii din învăţământ

Din 15 februarie începe vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca & Oxford University, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Până în prezent, 142.100 de persoane s-au programat pentru serul AstraZeneca, pe platforma de vaccinare.

În total, până duminică seară, 923.247 de români s-au programat pentru a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2. S-au înregistrat 673.593 de programări pentru prima doză şi 923.247, pentru rapel.

Potrivit platformei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, până în data de 14 februarie, ora 17:00, au fost vaccinate 686.634 de persoane. Dintre acestea, 427.341 au primit şi a doua doză a serului. Astfel, numărul total de doze administrate, de la debutul campaniei de vaccinare din 27 decembrie, este de 1.113.975.

,,Am primit acest accept, este deja un lucru clar. Este un angajament de proritate sistemică acordată personalului din învățământ, peste cei 117.000 de angajați din sistemul de învățământ deja programați, dintre care 27.000 s-au vaccinat deja. Va veni această prioritate de sistem de îndată ce va putea fi gestionat factorul limitativ, valabil în România și în orice stat din această lume, numit numărul dozelor de vaccin. Odată cu intrarea noului vaccin Astra Zeneca, avem speranța că vom putea să organizăm o vaccinare prioritară, conform importanței pe care o acordăm școlii” a spus Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la începutul lunii.

La sfârşitul săptămânii trecute, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a precizat că angajaţii din învăţământ ar putea fi vaccinaţi cu prioritate începând cu 1 martie 2021.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *