Învățământ Sănătate Știri generale

Parteneriat Eduard Novak – Sorin Cîmpeanu, pentru educaţie sportivă

Ministrul Tineretului şi Sportului este nemulţumit de sistemul actual al educaţiei pentru sport, pe care îl numeşte ,,deficitar”. Eduard Novak anunţă schimbări majore, în urma unor discuţii pe care le-a avut cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

,,Sistemul actual al educaţiei pentru sport este unul deficitar şi, împreună cu ministrul Educaţiei, domnul Cîmpeanu, am avut discuţii pe această temă, este foarte deschis şi, cu siguranţă, în următoarea perioadă vom aduce nişte schimbări majore. Totodată, vom implica şi cluburile noastre departamentale, cluburile statului, ca să vină în şcoli, să aducă sportivi în şcoli, va fi un obiectiv. Nu mai putem să ţinem antrenori fără sportivi, trebuie să aibă fiecare antrenor un minim de sportivi, 20 – 30. MTS este finanţatorul acestor cluburi, al DJTS-urilor, al federaţiilor, trebuie să avem fixate şi nişte obiective, nu numai să fim organizaţia care finanţează fără obiective, fără niciun control. Îmi doresc la MTS în raport cu celelalte organizaţii pe care le finanţăm, 195 la număr, să se schimbe radical şi schimbarea aceasta minimă poate să aducă foarte multe rezultate în viitor” a declarat duminică ministrul Eduard Novak la Sângeorgiu de Mureş.

Ministrul Tineretului şi Sportului mizează pe suport politic unanim, pentru succesul unui astfel de proiect.

,,Mi-aş dori ca strategia sportului românesc să fie sprijinită de toate partidele, pentru că sportul este unul dintre cei mai importanţi factori pentru a educa şi a creşte generaţia viitoare. Nu trebuie să inventăm nimic special. Cred că există resurse. Sunt foarte multe sporturi care pentru noi ar trebui să fie importante„, a mai precizat ministrul Eduard Novak.

Foto: facebook.com / Eduard Novak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.