Grădiniță Învățământ Știri generale

BACĂU | Finanțare europeană pentru creşe

A demarat proiectul „Primii pași spre educație”, în baza unui contract cu finanţare europeană. Bugetul este de 4,2 milioane de lei, din care 4,1 milioane reprezintă cheltuieli nerambursabile. Se vor face investiţii în trei creșe din Bacău.

Proiectul vizează creșterea participării la învăţământul antepreşcolar a copiilor cu vârsta de până la 3 ani din municipiul Bacău şi localităţile limitrofe. Astfel, copiii care provin din familii vulnerabile vor primi o şansă egală la educaţie.

Printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără:
– organizarea unor cursuri de formare / specializare pentru trei educatori, personal angajat în cadrul creşelor;
– furnizarea de servicii educaţionale antepreşcolare pentru un grup-ţintă format din 108 copii, dintre care minimum 30,56% (33 de copii) aparţinând minorităţii
rome și minimum 15,74% (17 copii) provenind din mediul rural;
– furnizarea unor programe de educaţie parentală (15 module) şi ateliere TIC / competenţe digitale (11 module) pentru un număr de minimum 30 de părinţi / tutori / persoane care au în grija lor copii cu părinţi plecaţi în străinătate.

În prezent, în municipiul Bacău sunt 6 creșe, care dispun de 460 de locuri și care se află în subordinea Centrului Bugetar Creșe Bacău.

Sursa foto: Primăria Municipiului Bacău

Citeşte şi Ministrul Dezvoltării anunţă un proiect pentru construcţia de creşe în întreaga ţară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.