Învățământ Sănătate

Au demarat procedurile pentru vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ

Ministerul Educaţiei a comunicat Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 necesarul de doze de vaccin pentru personalul din învăţământ. Peste 44.000 de doze vor fi necesare, prioritar, pentru angajaţii cu vâsta până la 55 de ani şi aproape 16.000, pentru categoria peste 55 de ani.

Vă redăm comunicatul integral al Ministerului Educaţiei:

Astăzi 17.02.2021, Ministerul Educației a transmis către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) datele necesare demarării activității de vaccinare prioritară a personalului din învățământ în centre dedicate (prin organizarea de echipe mobile).
Am comunicat către CNCAV:

  1. Necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă și județe;
  2. Lista celor 42 de locații destinate procesului de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar (personal din creșe și grădinițe, personalul didactic din învățământul primar, gimnazial, liceal), precum și lista persoanelor de contact responsabile (inspectori școlari generali);
  3. Lista celor 20 de locații, pe fiecare centru universitar destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învățământul universitar și persoanele de contact responsabile.

Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324, iar numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.