Învățământ Sănătate

Cîţu: Vaccinarea profesorilor se va face foarte rapid

Prim-ministrul Florin Cîţu a dat asigurări că vaccinarea personalului din învăţământ se va face într-un timp foarte scurt. Premierul a precizat, joi seară, la Digi 24, că din luna martie vom avea 2,4 millioane de doze de vaccin.

Florin Cîţu s-a arătat optimist în privinţa perioadei în care vor putea fi vaccinaţi angajaţii din sistemul de învăţământ. Aprovizionarea cu doze de vaccin şi măsurile luate în privinţa numărului de centre de vaccinare ar putea face posibilă imunizarea urgentă a profesorilor şi personalului auxiliar.

,,Vă aduc aminte că s-au vaccinat aproape toţi medicii într-o lună aproape. Deci vom reuşi să facem şi vaccinarea profesorilor într-un timp scurt. (…) Vor fi şi centre mobile de vaccinare pentru profesori, veţi vedea că se face foarte rapid vaccinarea profesorilor.”, a precizat Florin Cîţu, la Digi 24.

Premierul a explicat şi că întârzierea vaccinării personalului din învăţământ s-a datorat problemelor în aprovizionare cu vaccinul de la Pfizer. La acea vreme, a fost nevoie să se facă reprogramări pentru persoanele care se înscriseseră pentru imunizare.

Florin Cîţu s-a arătat optimist că ritmul vaccinării va creşte la 100.000 de persoane zilnic. Astfel, potrivit premierului, până la sfârşitul lunii septembrie, 70% din populaţie va fi imunizată împotriva virusului SARS-CoV-2.

Sursa foto: captură Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.