Învățământ Știri generale

Ministerul Educaţiei a deblocat plata salariilor întârziate pentru 30 de unităţi de învăţământ din Bucureşti. Corpul de control face verificări la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

Ministerul Educaţiei a transmis, joi, că a soluţionat problema privind plăţile întârziate ale salariaţilor din 30 de unităţi de învăţământ special şi de masă din Capitală. Într-un comunicat de presă, ministerul transmite că întârzierea s-a datorat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. Ministrul Sorin Cîmpeanu a trimis Corpul de control la ISMB.

Redăm comunicatul de presă integral al Ministerului Educaţiei:

Ministerul Educației a intervenit în vederea soluționării problemei create de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Disfuncționalitatea a fost cauzată de necorelarea evidențelor ISMB cu numărul maxim de posturi existent în unitățile de învățământ. Acțiunea Ministerului Educației a condus la deblocarea plății salariilor pentru angajații celor 30 de unități de învățământ special și de masă din Municipiul București.

Astăzi, 18 februarie 2021, au fost efectuate plățile pentru salariile aferente. Precizăm că Ministerul Educației a asigurat constant și în timp util fondurile necesare plăților salariale ale tuturor angajaților din învățământ, corespunzător numărului de posturi alocat fiecărui județ, respectiv Municipiului București.

În urma solicitării ministrului Educației, Corpul de Control verifică respectarea procedurilor de angajare la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, raportat la legislaţia şi reglementările în vigoare. Rezultatele vor fi comunicate de îndată ce acțiunea Corpului de control va fi finalizată.

Sursa foto: facebook.com / Ministerul Educaţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.