Învățământ Știri generale

Radu Szekely a fost numit secretat de stat la Ministerul Educaţiei

Prim-ministrul Vasile Cîţu l-a numit, joi, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, pe Gheorghe-Radu Szekely, propunerea alianţei USR PLUS pentru această funcţie. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Radu Szekely a fost directorul de cabinet al Ecaterinei Andronescu, în perioada ultimului mandat al acesteia la Ministerul Educaţiei. După ce a fost demisă de premierul de atunci, Viorica Dăncilă, Szekely s-a aflat printre propunerile pentru preluarea ministerului. Szekely a fost și candidat independent la Consiliul Local Sibiu, în alegerile locale din septembrie 2020.

Foto: Monitorul Oficial

Pentru noul secretar de stat, propunerea de a fi ministru al Educaţiei a venit şi după alegerile parlamentare din decembrie 2020. Alianţa USR PLUS l-a întrebat dacă ar vrea să preia portofoliul, în situaţia în care acest minister le-ar fi revenit.

Radu Szekely este fondatorul Şcolii Finlandeze de la Sibiu. Face parte din conducerea instituţiei private de învăţământ, alături de părintele Constantin Necula, Elena Lotrean și antreprenorii Lucian Todea și Dan Luca.

Szekely are o experiență de peste 20 de ani în educație, din care 15 ani în sistemul de educație finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, în domeniul Educație și Cultură și în domeniul Tineret și Cercetare.

Sursa foto: facebook.com / Radu Szekely

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.