Documente Învățământ Știri generale

BREAKING | Guvernul a adoptat bugetul. Educaţia primeşte cu 6% mai mulţi bani decât în 2020

Potrivit proiectului Legii bugetului de stat pentru 2021, bugetul Ministerul Educaţiei are o creştere de 241,8 milioane de lei pentru domeniul învăţământ. Totalul finanţării educaţiei, în 2021, este de 39,65 miliarde de lei, în creştere cu 2,24 miliarde (+6%) faţă de anul trecut, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei menţionează că majorarea cuantumului finanţării instituţiei se înregistrează în condiţiile în care din buget au fost eliminate mai multe cheltuieli, cum ar fi voucherele de vacanţă, plata diferenţelor salariale sau alocări din fondul de rezervă.

,,Precizăm faptul că acestui buget alocat învățământului (cel mai mare, în valoare absolută, în ultimii 30 de ani), urmează să i se adauge finanțarea care va fi obținută prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru reforma educației.”, se mai arată în comunicatul Ministerului.

Poţi consulta şi descărca de aici comunicatul integral, care conţine şi evoluţia bugetului alocat Ministerului Educaţiei din 2005 până în prezent.

Sursa foto: Guvernul României / captură imagini şedinţă de guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.