Gimnaziu Învățământ Liceu Știri generale

„Energie pentru viitor”, concurs dedicat elevilor preocupați de sursele de energie verde

În competiția ce se va desfășura online în perioada 19 februarie – 15 martie se pot înscrie elevi din clasele a VIII-a până la a XII-a. În total, 15 laptopuri vor ajunge la cei care vor veni cu cele mai bune idei sau proiecte de sustenabilitate.

Te-ai gândit vreodată cum va arăta orașul viitorului, în anul 2050, ce energie va folosi pentru ca să se dezvolte sustenabil, să fie nepoluat, iar sursele de energie să fie accesibile pentru toți locuitorii?

Dacă faci parte dintre elevii care și-au pus aceste întrebări și, mai mult de atât, ai idei de surse de energie verde care fac ca orașul viitorului să fie sustenabil, E.ON Energie România te invită să te înscrii la concursul online „Energie pentru viitor”, dedicat elevilor din întreaga țară din clasele a VIII-a până la a XII-a, se arată într-un comunicat de presă. Competiția debutează vineri 19 februarie și se încheie pe 15 martie, când vor fi anunțați câștigătorii.

Căutăm elevi ingenioși, preocupați de mediul înconjurător și de folosirea sustenabilă și inteligentă a surselor de energie. Îi așteptăm să vină cu cele mai bune soluții, într-o formă atractivă, care să le pună în valoare nu doar imaginația și cunoștințele, ci și creativitatea și abilitățile de prezentare. Această competiție vine în continuarea proiectelor Grupului E.ON destinate promovării surselor regenerabile și reducerii amprentei de carbon”, a transmis Claudia Griech, Directorul General Adjunct al E.ON Energie România.

Criteriile de selecție și jurizare ale ideilor și proiectelor ce vor fi înscrise în concurs sunt:
– răspunsul la provocare – în ce măsură ideile / proiectele ajută la rezolvarea unor posibile probleme legate de alimentarea cu energie a orașelor în 2050;
– calitatea și creativitatea soluției găsite – în ce măsură ideile / proiectele sunt inovatoare și dau dovadă de creativitate;
– acuratețea informațiilor – în ce măsură elevii se folosesc de date sau analize relevante pentru a-și susține ideile / proiectele;
– modul de prezentare a ideilor – în ce măsură elevii au reușit să demonstreze o comunicare clară și persuasivă a ideilor / proiectelor.

Juriul care va decide cei 15 câștigători ai concursului, premiați fiecare cu câte un laptop, va fi format din profesori, specialiști din cadrul E.ON, respectiv specialiști în domeniul comunicării și relațiilor publice.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere se găsesc pe pagina https://www.facebook.com/E.ONRomania/.  Înscrierea se face în baza formularului, care va fi trimis odată cu ideile sau proiectele propuse la adresa de e-mail responsabilitate.corporatista@eon-romania.ro.

Cine este E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru aproximativ 3,3 milioane de clienţi.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *