Documente Învățământ Știri generale

Pierderile din timpul cursurilor online, dezbătute la reuniunea informală a miniştrilor educaţiei din U.E.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a discutat cu omologii din statele Uniunii Europene despre importanţa unor măsuri care să ajute la limitarea şi la recuperarea pierderilor suferite de elevi în timpul predării online. Dezbaterile au avut loc în cadrul reuniunii informale a miniştrilor educaţiei din U.E., organizată în format de videoconferinţă.

,,În intervenția sa, ministrul Educației a subliniat necesitatea unor măsuri urgente în vederea limitării și recuperării pierderilor cauzate de învățarea online, beneficiile oferite de un start solid în viață prin generalizarea educației timpurii și încurajarea competențelor socio-emoţionale încă de la cele mai fragede vârste, precum și importanța incluziunii prin asigurarea de șanse egale elevilor cu nevoi speciale.”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Reuniunea informală a miniştrilor educaţiei din Uniunea Europeană a fost organizată sub egida preşedinţiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene.

Vezi aici comunicatul de presă integral al Ministerului Educaţiei, cu privire la reuniunea miniştrilor educaţiei din U.E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.