Grădiniță Învățământ Știri generale

BACĂU | „Grădinița de vis”, la Școala Gimnazială „Octavian Voicu” și NARADA

Reîntoarcerea în grădiniță a preșcolarilor grupei mari A ,,Prietenii lui Mickey Mouse” de la Școala Gimnazială „Octavian Voicu” Bacău a fost emoționantă și chiar inedită. Ei au găsit o sală de grupă modernă, unde a fost integrată tehnologia care să permită un stil de învățare interactiv, distractiv, motivant și antrenant.

,,Am înțeles destul de repede că, în contextul pandemiei, se impune susținerea mediului didactic cu toate resursele tehnologice moderne necesare și reorganizarea demersului educațional prin adaptarea stilului de predare-învățare-evaluare la condițiile actuale. De aceea, pentru o grădiniță ancorată în necesitățile vremurilor pe care le traversăm, în primul semestru al anului școlar 2020-2021 am propus proiectul educațional «Grădinița mea de vis», în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău, reprezentat prin inspectorul de specialitate prof. Elena Roșca, ce face parte din inițiativa «Reacție pentru educație», sprijinită de Ministerul Educației la inițiativa Narada – prima platformă de crowdfunding din România, unde cadrele didactice din România pot semnala problemele pe care le întâmpină și nevoile concrete pentru adaptarea la mediul de educație online., a declarat educatoarea Aurora Adina Ivența, inițiator proiect «Grădinița de vis» și cadru didactic la grupa A, Școala Gimnazială „Octavian Voicu”.

La începutul semestrului al II-lea, campania de susținere pe platforma Narada s-a încheiat, iar proiectul s-a finalizat cu succes datorită echipei Petrom și a altor susținători care au crezut în acest demers. Prin urmare, sala grupei mari A beneficiază acum de o tablă interactivă, de boxe, imprimantă și laptop pentru printarea materialelor de lucru necesare activității didactice cu preșcolarii. Asta mai ales că, se știe, grădinița este o etapă esențială în dezvoltarea armonioasă a fiecărui copil și receptarea ei ca un fenomen pozitiv depinde în egală măsură, și de sistemul de educație adoptat în fiecare instituție, și de felul în care părinții și comunitatea locală se implică activ în acest sistem. Iar «Grădinița de vis» de la Școala Gimnazială „Octavian Voicu” Bacău rămâne o inițiativă benefică cu un impact pe termen lung asupra generațiilor noi de preșcolari, o idee ce contribuie la susținerea și dezvoltarea învățământului preșcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.