Eveniment Învățământ Liceu Universitate

Studenţii protestează la sediile PNL, USR şi la Guvern. Ei speră să-şi păstreze gratuitatea la călătoriile cu trenul

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi a anunţat proteste pentru sâmbătă 20 februarie ora 14:00, în Bucureşti, pentru apărarea gratuităţii la călătoriile cu CFR. Protestatarii vor picheta sediile PNL, USR şi al Guvernului.

Manifestaţia denumită ,,Marşul pomanagiilor împotriva neoliberalismului” este programată să dureze patru ore. Protestatarii vor merge pe traseul Șoseaua Pavel D. Kiseleff (sediul USR) – Bulevardul Aviatorilor (sediul PNL) – Piața Victoriei (Guvernul României). La ora publicării articolului, 69 de persoane îşi anunţaseră participarea la protest, pe pagina de Facebook a evenimentului. Alte 325 de persoane se arătau interesate.

Solicitările studenţilor şi elevilor

▪️Respingerea viitoarei ordonanțe de urgență prin care s-ar elimina gratuitatea CFR pentru studenți, precum și mai multe subvenții și indemnizații pentru bugetari;
▪️Dialog social real și transparent cu toate categoriile sociale;
▪️Servicii publice și învățământ de calitate și accesibile tuturor;
▪️Oprirea tuturor măsurilor de austeritate care ne vulnerabilizează pe toți;
▪️Organizare și solidaritate între studenți și elevi, pentru o reprezentare reală a propriilor interese.

Organizatorii anunţă că vor fi respectate măsurile de distanţare fizică şi protecţie. Evenimentul este deschis oricărui participant, indiferent de vârstă sau de ocupaţie. Şi alte organizaţii ale studenţilor au protestat faţă de decizia Guvernului de a limita călătoriile studenţilor cu trenul.

Sursa foto: facebook.com / Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.