Învățământ Sănătate Știri generale

Ministerul Educaţiei: Vaccinarea prioritară a personalului din învăţământ, de săptămâna aceasta

Vaccinarea prioritară a profesorilor şi a personalului auxiliar ar putea începe încă de săptămâna aceasta, mai devreme decât se anunţase iniţial. Potrivit Ministerului Educaţiei, decizia se va lua luni şi va fi anunţată de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Pentru programarea personalului din învăţământ, inspectoratele şcolare şi universităţile vor furniza către DSP listele nominale cu angajaţii care vor să se vaccineze în centrele dedicate. Vor fi două categorii de vârstă, sub și peste 55 ani. Se estimează că toată procedura va dura o săptămână.

Pentru București, se ia în calcul deschiderea a 22 de linii de vaccinare pentru personalul din învăţământ, în cadrul complexului ROMEXPO.

Pana acum s-au vaccinat 42.000 de angajați ai sistemului de educaţie, jumătate dintre aceştia, cu ambele doze. Lor li se adaugă personalul din învăţământul superior medical, care a fost înregistrat la vaccinare la categoria ,,personal medical”, nu la ,,educaţie”.

Până în prezent, pe platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învăţământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.