Eveniment Învățământ Știri generale

Ministrul Sorin Cîmpeanu, întâlnire la minister cu ambasadorul Israelului, E.S. David Saranga

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a avut o întâlnire cu ambasadorul Israelului în România, E.S. David Saranga, la sediul ministerului. La discuţii au participat secretarul de stat Gigel Paraschiv şi Luminiţa Matei, directorul general al Direcţiei Relaţii Internaţionale.

,,Au fost abordate aspecte legate de impactul actualei crize sanitare asupra sistemelor educaționale și a cooperării academice. În acest context au fost apreciate oportunitățile pe care le oferă noul program de cooperare culturală, educațională și științifică dintre Guvernul României și Guvernul Statului Israel, care încurajează realizarea de parteneriate între universități.”, potrivit informării făcute de Ministerul Educaţiei, pe pagina de Facebook.

Ministrul Educaţiei şi ambasadorul Israelului au discutat şi despre continuarea colaborării în domeniul educației privind istoria Holocaustului prin promovarea predării disciplinei opționale de studiu „Istoria evreilor. Holocaustul” și formarea profesorilor în parteneriat cu Institutul Yad Vashem din Ierusalim.

,,În perioada următoare va fi încurajat dialogul între universitățile din România și Israel în domenii comune de interes.”, se mai arată în mesajul publicat de Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.