Învățământ Sănătate

BACĂU | Centre dedicate pentru vaccinarea prioritară a profesorilor

Personalul din învăţământ care şi-a exprimat dorinţa de a se vaccina împotriva virusului SARS-CoV-2 are la dispoziţie, de miercuri 24 februarie, centre dedicate în tot județul Bacău. Din învăţământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal şi universitar, au prioritate cadrele didactice, cei care lucrează la clasă cu preșcolarii, școlarii și elevii.

În județul Bacău, au fost organizate linii separate de vaccinare a profesorilor în următoarele locații:
• în municipiul Bacău – un punct de vaccinare, la CAeX (unde mai sunt alte două puncte, pentru vaccinarea populației din etapa a II-a);
• în Onești – un punct de vaccinare dedicat, la Muzeul de Istorie (unde mai sunt și alte puncte de vaccinare);
• în Moinești – la Compexul de Servicii Sociale;
• în Comănești – la Centrul de Vaccinare nr. 5;
• în Buhuși – la Casa de Cultură „Elisabeta Bostan”.

Am încercat să avem accesibilitate către vaccinare în tot județul. Multe cadre didactice sunt în mod special în centrele din Bacău, Onești, Moinești și Comănești, de aceea am gândit și această arondare teritorială. Sunt însă în jur de 400 de cadre didactice care s-au vaccinat deja, cu cel puțin o doză”, a declarat dr. Mihaela Arim, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Bacău.

În total, în judeţul Bacău predau 5.091 de cadre didactice.

Ulterior se va stabili și care va fi procedura de vaccinare a personalului din creșe, având în vedere că acestea sunt subordonate direct autorităților locale. DSP a mai transmis că până în 15 martie se vor mai deschide și alte linii de vaccinare anti-COVID, iar după 15 aprilie se intenționează deschiderea tuturor centrelor care sunt deja amenajate și au aviz de funcționare, în funcție de programări și de alocările de vaccin. Pe lângă centrele din Bacău, Moinești, Comănești, Buhuși, Onești, operaționalizate deja și în care se fac vaccinuri, mai sunt aprobate centre de vaccinare în Tg. Ocna, Dărmănești, Sascut, Parincea și Podu Turcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.