Știri generale Universitate

IAȘI | Condiții de cercetare de înalt nivel în domeniul științelor vieții, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”

Cercetătorii și doctoranzii de la Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) vor avea la dispoziție cadrul potrivit pentru cercetare științifică de înalt nivel. Este posibil odată cu reorganizarea într-un nou spațiu, modern și cu o infrastructură de excepție, a Centrului de Cercetări Horticole al facultății, se arată într-un comunicat remis presei.

Centrul de Cercetări Horticole a fost înființat în anul 2001 și a fost dotat, în decursul timpului, cu aparatură și echipamente performante, cu ajutorul cărora s-au efectuat cercetări în cadrul tezelor de doctorat și al temelor de cercetare. Spațiul inițial al Centrului de Cercetări Horticole, devenit limitativ pentru valorificarea potențialului infrastructurii de cercetare existente sau pentru activitatea de cercetare în cadrul unor echipe extinse și pe direcții de cercetare diferită, a impus atribuirea unui nou amplasament. Acesta este situat la parterul clădirii TPPA, cea mai modernă a USAMV Iași, și beneficiază de o suprafață amenajată de aproximativ 250 mp, reprezentată prin trei laboratoare distincte și spații anexă destinate activităților didactice.

Noua locație a Centrului de Cercetări Horticole permite acum diversificarea activităților de cercetare, accesul unor echipe extinse și valorificarea optimă a infrastructurii de cercetare achiziționată în decursul timpului. Activitatea Centrului a fost reorganizată pe trei laboratoare cu direcții de cercetare distincte – Biologie moleculară și micropropagare in vitro, Studiul stresului abiotic la speciile horticole și Studiul compușilor bioactivi la speciile horticole – laboratoare care sunt coordonate de cercetători ai Facultății de Horticultură cu experienţă în domeniile respective. Centrul de Cercetări Horticole este destinat activității de cercetare efectuate de cadrele didactice, cercetătorii și doctoranzii Facultății de Horticultură, precum și de colaboratori ai acestora în proiectele de cercetare comune. Centrul oferă, prin organizarea și dotarea sa, condiții optime pentru activitățile de cercetare, care vor fi valorificate prin teme din domeniul horticulturii și științelor vieții, obiectivele Facultății de Horticultură în acest sens fiind deja unele clar stabilite”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Mihai Irimia, decanul Facultății de Horticultură a USAMV Iași.

Sursa foto: facebook.com / USAMV Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.