Sănătate Știri generale

SĂNĂTATE | Agenţia Europeană pentru Medicamente testează un nou tratament împotriva COVID-19

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început miercuri analizarea în timp real a datelor pentru Regdanvimab. Este vorba despre un medicament pentru tratarea COVID-19 cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Potrivit EMA, există rezultate preliminare ale unui studiu aflat în curs, care analizează capacitatea medicamentului de a trata boala provocată de virusul SARS-CoV-2. Aceste date au determinat analiza EMA. Este, totuşi, prea devreme pentru ca Agenţia Europeană pentru Medicamente să poată emite concluzii privind siguranţa, eficienţa şi calitatea acestui medicament şi pentru a putea autoriza comercializarea sa în Uniunea Europeană.

EMA a început să evalueze primul lot de date care provin de la testele pe animale şi teste clinice. Vor fi analizate şi datele privind calitatea medicamentului şi a tratamentului, pe măsură ce compania farmaceutică le va publica.

Regdanvimab este un anticorp monoclonal ce permite reducerea capacităţii virusului de a ajunge la celulele din corp, reducând necesitatea de spitalizare la pacienţii cu COVID-19.

Regdanvimab se alătură altui tratament aflat în evaluare în timp real de EMA. Este vorba despre REGN-COV2, o combinaţie de anticorpi monoclonali. Produsul este dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron. Tratamentul reduce cantitatea de virus din sânge la pacienţii spitalizaţi.

Sursa foto: koreanbiomed.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.