Documente Gimnaziu Învățământ Învățământ primar Știri generale

,,Şcoală după şcoală” | Părinţii îşi pot înscrie copiii în program până pe 3 martie. Cine va beneficia de ore remediale

Normele metodologice pentru programul-pilot ,,Şcoală după şcoală”, lansat de Ministerul Educaţiei, au fost publicate în Monitorul Oficial. Proiectul este destinat unor categorii de elevi din grupe vulnerabile.

Programul naţional pilot ,,Şcoală după şcoală” este destinat elevilor din ciclurile primar şi gimnazial, de până la clasa a VIII-a inclusiv. Scopul principal este organizarea de activităţi remediale, atât pentru elevii care au nevoie să-şi sporească şansele de a accesa niveluri superioare de educaţie, precum şi pentru cei care se află în risc de abandon şcolar.

Potrivit proiectului legislativ, sunt eligibili elevii de până la clasa a VIII-a inclusiv, aflați în risc de părăsire timpurie a școlii și / sau în risc sau situație de eșec școlar, în special elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale, desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cum ar fi elevi romi, elevi din mediul rural, elevi cu dizabilități și elevi din comunitățile dezavantajate care îndeplinesc criteriile de eligibilitate menționate în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Ce criterii trebuie să îndeplinească elevii pentru a accesa programul-pilot ,,Şcoală după şcoală”

a) elevii care nu au avut acces sau au avut acces deficitar la activitățile educaționale desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului. Lista va fi centralizată de unitatea de învăţământ, în baza solicitărilor părinţilor / tutorilor legali;

b) elevii care se află în situaţie de corigenţă la sfârşitul semestrului I al anului şcolar 2020-2021 sau au situaţia şcolară neîncheiată la cel puţin o disciplină. Lista va fi centralizată de unitatea de învăţământ;

c) elevii care din alte motive au nevoie de activitate remedială. Unitatea de învăţământ va prezenta rezultatele școlare obținute în semestrul anterior sau la evaluarea inițială de la începutul semestrului.

Iată calendarul programului naţional pilot ,,Şcoală după şcoală”:

Sursa foto: Program naţional pilot ,,Şcoală după şcoală”, Monitorul Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.