Eveniment Învățământ Știri generale

Un profesor a primit două condamnări pentru agresarea elevilor. Prima dată a fost iertat de judecători

Un profesor de educație fizică din județul Bistrița-Năsăud a fost condamnat de Judecătoria Năsăud pentru purtare abuzivă împotriva elevilor. A mai primit o pedeapsă pentru infracțiuni similare, în urmă cu doi ani. Atunci, însă, judecătorii au dispus amânarea aplicării pedepsei pe motiv că faptele sunt de o gravitate scăzută, iar suferințele elevilor, reduse, transmite Libertatea.

În vârstă de 50 de ani, profesorul care predă educaţie fizică a fost condamnat, la începutul anului, pentru două fapte de purtare abuzivă. Dascălul a fost acuzat şi de infracţiunea de distrugere. Mai exact, acesta a pălmuit un elev, a tras de păr o altă elevă şi a rupt un catalog. Judecătorii i-au interzis să mai profeseze timp de trei ani, după rămânerea definitivă a sentinţei. Profesorul a contestat hotărârea instanţei. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Cluj.

Profesorul predă de 10 ani educaţia fizică la o şcoală din Bistriţa-Năsăud. În martie 2019, a fost acuzat că a lovit o elevă de clasa a VIII-a, a tras-o de păr şi de urechi. Dacălul aflase că tânăra l-ar fi înjurat. După câteva zile de la incident, profesorul a agresat un alt elev, căruia i se făcuse rău la ora de sport.

Judecătorii l-au găsit vinovat de purtare abuzivă faţă de cei doi elevi. Instanţa a apreciat, totuşi, că faptele sale sunt de o gravitate redusă, motiv pentru care a considerat că nu e necesară aplicarea imediată a unei pedepse. Magistraţii au considerat drept exagerată şi solicitarea părinţilor unui dintre elevii agresaţi, care ar fi vrut ca dascălul să nu mai profeseze şi să primească o condamnare cu executare.

Citeşte şi STUDIU | Peste 30% dintre studente, hărţuite sexual în universitate

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *