Învățământ Sănătate Știri generale

Echipamente de protecţie în valoare de un milion de euro, pentru elevi şi profesori

Fundaţia Altex şi Ministerul Educaţiei au semnat un protocol prin care se vor asigura peste 500.000 de măşti şi 32.000 de costume de protecţie pentru elevi şi personalul didactic. În total, donaţiile fundaţiei pentru siguranţa actului educaţional se ridică la un milion de euro.

Potrivit protocolului, Fundaţia Altex va livra echipamente de protecţie către unităţi de învăţământ stabilite de inspectoratele şcolare judeţene, respectiv Inspectoratul Municipiului Bucureşti. Distribuirea măştilor şi a costumelor de protecţie va fi monitorizată de Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației.

,,Ne pasă de viitorul elevilor, al celor în care avem încredere că vor face o Românie mai bună, și cred că este de datoria noastră să acționăm. (…) Ne-am luat angajamentul de a fi un partener implicat concret și imediat în bunăstarea societății, vizibil afectată de efectele COVID-19, iar sănătatea și educația sunt domenii prioritare.”, a declarat Mihaela Mitescu, președintele Fundației Altex.

Donaţia stabilită în baza protocolului de colaborare va asigura necesarul de măşti pentru zeci de mii de elevi şi cadre didactice din întreaga ţară, pentru prima lună de şcoală. Cele 500.000 de măşti donate de Fundaţia Altex sunt tip FFP2, marca Energy Fortress, și respectă cele mai înalte standarde de calitate și performanță de pe piață.

Reprezentanţii Fundaţiei Altex au precizat că astfel de acţiuni vor continua, inclusiv prin susţinerea digitalizării şi a dezvoltării învăţământului românesc.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *