Învățământ Sănătate Știri generale

VACCINARE | Cîmpeanu: O treime dintre cadrele didactice, vaccinate până pe 10 martie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, este convins că bilanţul vaccinării în rândul personalului din învăţământ va ajunge la aproape 33% în următoarele două săptămâni. Până joi, fuseseră imunizaţi aproape 70.000 de dascăli.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, vaccinarea prioritară a personalului didactic, în centre dedicate, va duce la un rezultat bun al imunizării. Până joi, 20% din totalul angajaţilor din învăţământ primiseră serul împotriva virusului SARS-CoV-2.

,,În 10 martie sunt convins că vom avea până la 60.000 de cadre didactice vaccinate, ceea ce va duce numărul cadrelor didactice vaccinate la undeva în jur de 120.000. Înseamnă peste o treime din cadrele didactice vaccinate până pe data de 10 martie.”, a precizat Sorin Cîmpeanu, la Parlament.

Ministrul a explicat şi de ce s-au format cozi la ROMEXPO, acolo unde se pot vaccina profesorii din Capitală, din învăţământul preuniversitar şi universitar.

,,Au fost acele mici perturbări generate de nerespectarea orelor la care au fost planificați. Ştiu exact situații în care erau planificați pentru ora 16:00 și au venit la 08:00 și atunci au așteptat. Din fericire s-a putut păstra distanțarea chiar mai bine decât o păstrăm noi aici pentru că Romexpo permite acest lucru. De asemenea, au fost cadre didactice care erau programate sâmbătă și duminică și au vrut să vină de vineri. Deci sunt probleme de reglaj, nu au existat probleme care să ducă la refuzul de vaccinare a celor care s-au programat.”, a precizat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Aproape 70.000 de cadre didactice au fost vaccinate

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *