Gimnaziu Învățământ Învățământ primar Liceu Știri generale

GERMANIA | Elevii din Berlin pot alege să repete anul şcolar afectat de pandemie. Cîmpeanu: În România, ne concentrăm pe orele remediale

Elevii de claselor de la a I-a până la a X-a din şcolile din Berlin pot opta să repete anul şcolar. Parlamentarii au votat în unanimitate modificare legii educaţiei, pentru a le oferi copiilor această posibilitate, după mai multe luni în care sistemul de educaţie a fost îngreunat de predarea online.

Părinţii elevilor care vor alege să repete anul şcolar vor fi nevoiţi să completeze o cerere către unitatea de învăţământ. De asemenea, vor discuta cu un reprezentant al şcolii, pentru a înţelege care sunt cele mai bune opţiuni pentru copii.

Există şi reticenţe în rândul personalului din învăţământ. Potrivit The Guardian, mai mulţi directori de şcoală s-au opus acestui plan. Ei au susţinut că se tem de ceea ce au numit ,,o catastrofă organizaţională”. Mai exact, sălile de clasă s-ar putea supraaglomera, iar numrul profesorilor nu ar fi suficient pentru a acoperi necesarul. Totuşi, mai multe landuri iau în calcul să adopte aceeaşi măsură.

În România, o astfel de măsură nu este luată în considerare. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, mizează pe proiectul de ore remediale.

,,Nu am luat în calcul o astfel de variantă, sunt convins că nu există părinţi care să-şi dorească un an pierdut pentru ai lor copii. Sigur, anul şcolar poate să-l repete oricine dacă nu promovează, nu trebuie să existe o decizie în acest sens. Ne concentrăm pe acel program de recuperare, ore remediale, în valoare de 30 de milioane de euro pentru învăţământul primar şi gimnazial plus alte 20 de milioane de euro pentru învăţământul liceal„, a explicat Sorin Cîmpanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.