Evaluare Națională Examene Știri generale

Decizia Ministerului Educaţiei cu privire la evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

Ministerul Educaţiei urmează să ia o decizie în privinţa evaluărilor pentru clasele a II-a, a IV şi a VI-a. Anii trecuţi, acestea se susţineau în perioada aprilie – mai. Anul trecut, evaluările au fost anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că evaluările naţionale sunt esenţiale, pentru a înţelege care este nivelul elevilor, după câteva luni de predare exclusivă online. O decizie urmează să fie luată în curând. Potrivit ministrului, organizarea va fi la nivelul şcolilor şi al claselor.

Elevii de clasa a II-a susţin evaluări la Limba română, scris şi citit, şi la Matematică. Cei de clasa a IV-a vor da teste tot la Limba română şi Matematică. Iar elevii de clasa a VI-a vor fi evaluaţi la Limbă şi comunicare, precum şi la Ştiinţe ale Naturii.

Rezultatele testelor nu vor fi puse în catalog şi nu contează la ierarhizarea elevilor. Fiecare părinte va fi informat privind evaluarea propriului copil, iar dascălii vor fi nevoiţi să realizeze planuri individuale de învăţare, în situaţiile în care identifică probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.