Învățământ Sănătate Știri generale

Ministrul Educaţiei vrea ore cu prezenţă fizică pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, chiar şi în scenariul roşu

Ministrul Educaţiei propune ca elevii din anii finali să urmeze cursuri în format fizic chiar şi dacă se intră în scenariul roşu. Sorin Cîmpeanu susţine că, astfel, elevii de a VIII-a şi a XII-a se pot pregăti pentru examenele naţionale.

Regulile de distanţare şi prudenţă trebuie respectate. În acelaşi timp, pentru acele şcoli care vor intra în scenariul roşu şi care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educaţiei le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a şi a XII-a să poată merge la şcoală, pentru că vor avea examene naţionale”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, duminică, într-o intervenție la postul Aleph News.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, de la revenirea la cursuri în format fizic, peste un milion de teste au fost distribuite în şcoli, iar până în prezent, s-au folosit doar 4.000.

Potrivit ordinului comun semnat de ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii, în cazul în care se intră în scenariul roşu, vor participa la cursuri fizice doar preşcolarii şi cei din învăţământul primar, în timp ce restul claselor vor face orele online.

Sursa foto: captură Aleph News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.