Sănătate Știri generale

Populaţia generală se poate înscrie pentru vaccinare din 15 martie. Etapa a treia de imunizare va începe în aprilie

Populaţia care se încadrează în etapa a treia de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 se va putea înscrie pe platforma vaccinare-covid.gov.ro începând din 15 martie. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a explicat, la Digi 24, care vor fi paşii programării.

,,Lista de aşteptare va fi disponibilă pe platformă din data de 15 martie. (…) Fiecare persoană va avea posibilitatea să se programeze, să opteze pentru un centru de vaccinare, va putea vizualiza câte persoane se află în faţă şi astfel putem estima şi momentul la care ar putea fi vaccinate. De ce am amânat această operaţionalizare a listei de aşteptare? Pentru că ne-am dorit practic să putem activa toate centrele de vaccinare, cele peste 750 de centre de vaccinare prevăzute în actuala campanie de vaccinare, tocmai pentru a da posibilitatea persoanelor să opteze pentru unul dintre aceste centre.”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că, dacă se permitea programarea pentru populaţia din etapa a treia înainte de deschiderea noilor centre, procedura ar fi fost îngreunată.

,,Însă trebuie să ţinem cont de un aspect. După ce va deveni disponibilă această listă de aşteptare, programarea efectivă, adică ocuparea unui loc în platformă, se va efectua doar din această listă de aşteptare. Practic nu vor mai exista persoane care se vor programa direct pe un loc liber, pentru că platforma va avea această primă opţiune, de a notifica în prima etapă persoanele care sunt în lista de aşteptare. Se aşteaptă 24 de ore pentru confirmare programării din partea persoanelor notificate şi abia apoi, dacă nu se ocupă toate locurile, vor fi vizualizate de către ceilalţi”, a mai precizat coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, în intervenţia sa la postul Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.