Învățământ Știri generale

Ministrul Educaţiei, de acord cu educaţia sexuală în şcoli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, consideră că elevii au nevoie de ore de educaţie sexuală. În prezent, aceste cursuri se predau opţional, la disciplina Educaţie pentru sănătate.

,,Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală. Există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate, care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi.”, a declarat ministrul Educației la postul Digi24.

Sorin Cîmpeanu a explicat că educaţia sexuală a fost inclusă în planurile-cadru pentru liceu.

,,Este vorba de curriculum, este vorba de planurile-cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile-cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice, au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile-cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi, şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri-cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI.”, a mai adăugat ministrul Educaţiei, la Digi 24.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *