Învățământ Știri generale

Ministerul Educaţiei: Orele remediale, simulările examenelor şi examenele, doar cu prezenţă fizică

Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii ca orele remediale să se desfăşoare cu prezenţă fizică, indiferent de scenariul în care se află localitatea. De asemenea, s-a cerut ca simularea examenelor naţionale şi examenele propriu-zise să fie susţinute tot în unităţile de învăţământ.

,,Ministerul Educaţiei a solicitat Ministerului Sănătăţii cinci lucruri, nu doar purtarea măştii sau nepurtarea măştii. Am solicitat în primul rând desfăşurarea orelor de activitate remedială, care trebuie să înceapă foarte curând, desfăşurarea lor exclusiv faţă în faţă, indiferent de scenariu. Evident, făcând abstracţie de situaţiile în care localitatea este în carantină, dar în cele trei scenarii să funcţionăm cu grupele pentru activitatea remedială dintr-un motiv foarte simplu, aceste grupe vor fi în medie de 12 elevi, adică acolo se poate asigura o distanţare suficientă astfel încât riscurile epidemiologice să fie minime, dar să permitem şi participarea elevilor de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a.”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Sorin Ion, la postul b1TV.

,,Am solicitat ca simulările examenelor naţionale cele care se vor desfăşura la sfârşitul acestei luni, dar şi examenele propriu-zise, să se desfăşoare cu prezenţă fizică totală. Evident, în acele zile, neparticipând la şcoală ceilalţi elevi. Nu în ultimul rând, argumentatele nostru pentru a renunţa la măştile de protecţie în timpul orelor de sport, sunt convins că cel puţin pentru aceste ore desfăşurate pe terenul de sport va fi înţeles şi permis. Măsura purtării măştii poate fi înlocuită de o distanţare cât mai mare şi în cazul sălilor de aerisire permanentă.”, a mai precizat secretarul de stat.

Sursa foto: captură b1TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.