Bacalaureat Evaluare Națională Grădiniță Învățământ Învățământ primar Pregătitoare Sănătate Știri generale

BREAKING | Capitala intră în scenariul roşu. Doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar merg la şcoală. Ministrul Sorin Cîmpeanu vrea ore cu prezenţă fizică şi pentru cei din anii terminali

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu, după ce rata de incidenţă COVID-19 a ajuns la 3,05. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost confirmate 927 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit ordinului comun de ministru privind redeschiderea şcolilor, în scenariul roşu vor participa la cursuri în format fizic doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că este nevoie ca şi elevii din clasele terminale să poate merge la şcoală. Pentru acest lucru, este nevoie de modificarea ordinului comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii, în baza căruia s-au redeschis şcolile pe 8 februarie 2021.

,,Se poate asigura posibilitatea de prezență fizică a elevilor din clasele terminale, cu respectarea tuturor normelor sanitare, în așa fel încât acest lucru să nu contribuie la creșterea riscului de infectare peste limitele gestionat. Deci vom insista pentru prezență fizică a elevilor din clasele terminale, chiar dacă în acest moment, recunosc cinstit, încă nu am ajuns la un acord.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul se vor putea organiza în format fizic, deoarece sunt examene naţionale şi nu depind de scenariile în care se află localităţile.

  1. Care e logica pentru care dimineața școala e plină iar după-masa goală? Elevii din clasele 5-7 învață după-masa și nu se intersectează cu cei din clasele 0-4, poate doar cu clasa a 8-a vreo 2 ore

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.