Sănătate Social Știri generale

BREAKING | Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană în România

Două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a virusului SARS-CoV-2 au fost identificate de reţeaua privată de sănătate MedLife, în urma unor teste. Este vorba de o persoană din Bucureşti şi una din Piteşti.

Mai exact, în perioada 20-24 februarie 2021, au fost prelevate 93 de probe, în mod aleatoriu, de la pacienţi confirmaţi cu COVID-19, în urma testării RT-PCR. Probele au fost furnizate de Direcţiile de Sănătate Publică.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, tulpina sud-africană este caracterizată de creșterea capacității de contagiere, la fel ca și tulpina din Marea Britanie. Nu există, însă, date care să indice faptul că ar provoca mai multe cazuri grave decât celelalte mutații ale virsului. De asemenea, potrivit specialiștilor OMS, până acum nu s-a observat creșterea ratei de deces din cauza noii tulpini, dar aceasta are un impact major asupra răspândirii mai ușoare a virsului.

Varianta B.1.351 a fost identificată pentru prima dată la mijlocul lunii decembrie în Africa de Sud, iar până în prezent a fost depistată în aproape 50 de ţări.

În paralel, specialiștii MedLife au identificat încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalență de 77% pe lotul analizat.

Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din:
București – 61 de pacienți;
Constanța – 4 pacienți;
Dâmbovița – 2 pacienți;
Prahova – 1 pacient;
Ilfov – 1 pacient;
Galați – 1 pacient;
Cluj – 1 pacient;
Teleorman – 1 pacient.

,,Tulpina britanică pare să fie deja dominantă pe teritoriul țării. Cel mai probabil va urma o nouă creștere a numărului de cazuri”, se arată într-un comunicat al rețelei de unități medicale private. Numărul cazurilor raportate de infectare cu tulpina britanică a ajuns la 272 în România. 151 au fost identificate de specialistii MedLife, restul fiind detectate de instituțiile publice.

Sursa foto: Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.