Documente Examene Învățământ Sănătate Știri generale

Propunerea ministrului Educaţiei, aprobată de CNSU. Elevii din clasele terminale merg la şcoală şi în scenariul roşu

Elevii din clasele terminale vor putea urma cursurile în format fizic, chiar şi în cazul în care se află în localităţi care intră în scenariul roşu. Decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

CNSU a permis ca elevii din anii terminali, a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a, să poată continua şcoala cu prezenţă fizică, inclusiv în scenariul roşu, în care incidenţa este de până la şase cazuri la mia de locuitori. Potrivit hotărârii nr. 15 a CNSU, modificarea va apărea şi în ordinul comun de ministru, Ministerul Sănătăţii – Ministerul Educaţiei.

,,Art.3 -Se abilitează Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 3235/93/04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților / instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul participării fizice la cursuri, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, dar fără a depăși rata de incidență cumulată în ultimele 14 zilede 6 / 1.000 de locuitori.”, se arată în documentul CNSU.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, ceruse Comitetului Naţional pentru Situații de Urgență o derogare pentru ca elevii din clasele terminale să poată merge la ore în format fizic, și după ce intrarea în scenariul roșu. Solicitarea viza întreaga ţară, nu doar Capitala, care a reintrat recent în acest scenariu.

Vezi aici hotărârea nr. 15 a CNSU

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *