Învățământ Știri generale

IAȘI | Sesiune live pe tema importanței preciziei în agricultură, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară

Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) organizează, marţi 9 martie 2021, webinarul „HIGH SPEED PLANTING”, eveniment adresat deopotrivă studenților cât și fermierilor, transmite instituția de învățământ superior printr-un comunicat de presă. Întâlnirea va avea loc online, pe platforma Zoom şi distribuită pe Facebook, începând cu ora 16:00. Sesiunea online este organizată în parteneriat cu o importantă societate din agribusiness.

Seria acestor evenimente continuă şi se bucură de o audiență tot mai mare. Participanților le este facilitată intervenția direct, pentru a afla răspunsuri documentate de la specialiștii invitați la webinar. Ediția de săptămâna aceasta, a patra de acest gen, va avea invitați specialiști din mediul academic și din mediul economic.

Una dintre cele mai importante etape în cultivarea plantelor este cea de semănat, esențială pentru înființarea unei culturi. Fermierii urmăresc uniformitatea culturii, dar și capacitatea acesteia de a porni în vegetație. Se remarcă în ultimii ani importanța acordată semănătorilor de precizie, dotate cu echipamente și instalații electronice ce au ca finalitate îmbunătățirea parametrilor funcționali ai acestora, contribuind cu succes la creșterea calității în procesul de semănat. Când, cum, în ce condiții semănăm, dar mai ales cu ce tip de semănătoare demarăm în procesul de cultivare a plantelor prășitoare? Sunt câteva din întrebările la care ne dorim să răspundem în cadrul webinarului organizat împreună cu partenerii noștri din agribusiness.”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură a USAMV Iași.

Sursa foto: USAMV Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.