Învățământ Social Știri generale

VIDEO | Ministrul Educaţiei, soluţie pentru plata dascălilor pensionari care încă predau. Cîmpeanu: E nevoie de oameni calificaţi la catedră

Ministrul Educaţiei susţine că a ajuns la o înţelegere cu ministrul Muncii, pentru ca profesorii ieşiţi la pensie să poată preda în continuare şi să fie plătiţi, în contextul în care nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul. Dascălii vor fi plătiţi cu ora, după cum a preciuat Sorin Cîmpeanu, la TVR.

,,Participarea colegilor cadre didactice pensionate se va permite în continuare, sunt convins că lucrurile se vor reflecta la nivelul acestei legi, atât în învăţământul preuniversitar, cât şi în învăţământul universitar, în regim de plata cu ora. În învăţământul preuniversitar, acest tarif orar rezultă la împărţirea salariului corespunzător vechimii respectivului cadru didactic la 72.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la postul public de televiziune.

Ministrul a mai susţinut că educaţia duce lipsă acută de profesori calificaţi, iar acest deficit a fost evident în ultima perioadă.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a spus recent că a pregătit un proiect prin care se va interzice cumulul pensie-salariu la stat. Asta înseamnă că angajaţii care în acest moment lucrează la stat, dar au şi pensie, trebuie să aleagă între cele două. Asta îi va afecta în special pe medici şi pe profesori, mulţi dintre ei fiind pensionari angajaţi în continuare.

Sursa foto: captură TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.